30/4 - 22:02

hemkommen och trött. ska snart dra mig till sängen. matlagning och umgänge - trevligt! även om jag inte riktigt hänger med i era diskussioner om personer hit och dit som jag inte har en aning om vilka dom är.

Jag och Alex gick ut på tjuvjakt, stog fem polisbilar utanför och vi kunde inte hålla oss ifrån att gå ut och kolla. Tror att det var nå fotbollshuliganer eller nåt liknande. Spännande var det.

Tack för trevligt sällskap och hoppas att ni får det kul på krogen!

Nu ska jag avsluta min kväll med Qigong och hoppas på att jag får en god nattsömn.


30/4 - 15:23

Har gjort lite nytta idag och deklarerat, fick det att stämma till slut så nu bara att vänta på att alla pengar ska vandra in i kassan. $klirr$

Jag styr om för eftermiddagen/kvällen. Inget plugg, ingen träning - jag ska umgås, laga mat, äta mat. Ta vara på det sociala. Det blir bra! Jag litar på att mina kunskaper är tillräckliga inför examinationen i morgon. Nu ska jag ner till kupolen, möta upp Alex och Jennifer. Sen åker vi och inhandlar matvaror för matlagningen. Det blir min magnifika kycklinggryta. Det kan låta tråkigt, men ni skulle bara veta. Jag tar med kameran och hoppas på att jag tar mig för att knäppa lite bilder. Nu får ni nöja er med ännu en bild av mig själv.



30/4 - 07:13

En god morgon önskar jag er alla! Jag är glad idag också, trots det lite halvtrista vädret. Så jag delar med mig lite av glädjen till er, ta till er och upp med mungiporna ni som sitter och surar framför datorn.

Jag har tre lektioner idag sen ska jag hem och läsa på lite inför examinationen imorgon. Jag ska försöka att få till någon typ av träning och få så mycket plugg som möjligt klart idag. Om det är någon som känner att du/ni vill ha lite matsällskap ikväll så kontakta mig snarast! Känner inte för att sitta hemma själv på Valborgsmässoafton.

26


29/4 - 21:50

Äntligen hemma. Det gick bra att jobba, ena stunden hade jag ingenting att göra, i nästa stund hur mycket som hellst. Jag överlevde. Gillar jobbet när man kommer in i det. Men inget jag skulle kunna ägna mig åt resten av livet. Bra extrajobb helt enkelt. Har bokat klipptid idag också. Mitt hår behöver en uppfräschning. Så på måndag åker det av. eller lite i alla fall. Nu ska jag ta en kopp te sen lugna ned mig med lite Qigong.


29/4 - 13:40

Nu börjar det närma sig slutet med natukunskaps- och etikarbetet. har bara själva etikdelen kvar, och att läsa igenom det hela. Känns kung! Ska kila iväg på Människan socialt och kulturrellt nu. Sen ska jag till jobbet. Började tydligen tidigare idag, så jag får lov att skolka sista halvtimmen. inte bra. Men det är livet.

lektion nu!


29/4 - 07:43

Ojdå, upptäckte at jag hade fel datum som överskrivt igår. men det var väl inte hela världen. Idag är det mycket plugg på gång. Ska förska att bli så gott som klar med Naturkunskapsarbetet. Vi har lektioner nästan hela dagen att ägna åt det. Sen efter skolan ska jag jobba, så jag är väl hemma igen vid halv tio. Det blir nog en bra dag. Jag är glad, i alla fall.


Tjejer, tjejer jag vill bara påminna om att det är nu 27 dagar kvar!

27/4 - 19:59

Uh! jag skulle ju bli fräsch nu efter dusch och mat, men istället sitter jag och fryser samtidigt som jag eftersvettas till tusen. VAD ÄR DET FÖR FEL? Bokstavligt talat så rinner det om mig, känns lite läskigt! hoppas bara att det inte är någon sjukdom på gång.  Ska nog göra min Qigong nu, för att se om det blir bättre.


27/4 - 18:29

Tänk er att ni inte har tränat på några dagar,klockan är halv fem  när du kliver av bussen. Du har nyss haft avslappning i skolan. Du börjar bli hungrig, det regnar och är grått ute. Du är sådär seg och trött. Längtar efter att få lägga dig i soffan för att känna den där sköna känslan av ligga mjukt. Tankarna på att inte vilja göra nånting mer under resten av kvällen har smygit sig på och trängt sig in i din hjärna. Du hade under morgonen bestämt dig för att du skulle ta en springtur men börjar tvivla. Tvivla ganska mycket och när du kommer innanför dörren är du näst intill övertygad om att du tänker stanna inne. Ni vet hur svårt det är då att knyta på sig skorna och bege er ut? 

jag klarade det och jag är så fruktansvärt stolt över mig själv! Nu väntar duschen, sen är all den där äckligheten jag pratade om i morse så gott som borta. Ska belöna mig själv med något gott och nyttigt att äta. Sedan ägna lite tid åt att plugga innan jag tänker avsluta mibn kväll med Qigong.

bild från blå lagunen, sommar - 09 med mamma

28/4 - 07:22

Mindre trevlig morgon idag, jag känner mig fruktansvärt äcklig. Bara äcklig. Har inte tränat på flera dagar nu, jag tror att det ligger till grund för min äcklighet. Idag ska jag på med springskorna och bege mig ut i friska luften, göra av med energi, fylla mig med nya krafter - i morgon är jag fräsch igen. Åker snart till skolan för att jobba naturkunskap, sen idrott och sen Alternativ medicin. So long!

hoppas att ni ser äckligheten i bilden, så känner jag mig idag!

27/4 - 20:10

Pengarna är räknade, ingeting stämmer, jag är förvirrad men fy jäklar vilken bra dag det har varit. Provet gick bra - över förväntan, redovisningen gick helt okej (Vik och Beck ni var kung!), sista simskolan var kul, jag, sandra och freja köpte glass och sen skulle vi gå igenom bokföringen. hö hö . inga kommentarer!  Nu ska jag plugga lite Alternativ medicin, för vi har prov i mån. Min planering jag gjorde för nån vecka sen har skitit sig ganska kraftigt. Men jag kör vidare. Inte har jag hunnit med nån träning idag heller. Nya tag nu.


27/4 - 08:20

Haha, jag tror inte jag ska ha fler förhoppningar om att jag ska kunna ta mig upp på morgonen för att träna. Somnar alltid om. Nu skulle jag däremot lätt kunna dra en springtur  - men icke. samhällskunskapen håller mig kvar. Ska snart skriva provet och jag vill inte påstå att jag är överdrivet förberedd.

Håller tummarna för att det är många frågor som inte bygger på så mycket fakta. Diskussionsfrågor skulle vara bra. Då går det alltid att hitta på något bra.

JAG VILL HA JORDGUBBAR, SOMMAR, SOL, TURKIET, STUDENTEN - NU!

26/4 - 22:41

Skoltrött tjej hej!


26/4 - 20:51

Det är nu jag skulle behöva sitta här och plugga, inte blogga, inte kolla facebook. Men när ska man få ta en liten rast och få slappna av lite. Sista måndagen med simskolan idag i alla fall. skönt och tråkigt. Imorgon har vi prov i samhällskunskap och redovisning i människan socialt och kulturrellt. Blev ingen träning idag på grund av plugg. men jag hade lika gärnat kunna vart kvar och träna. får ingenting gjort.

varför är det så lätt och varför går det så fort att trilla ner, när man får kämpa så länge med att ta sig upp?
FV07 älskar samhällskunskapsboken ikväll, inte sant? Nu ska jag ägna resten av min kväll åt just den i alla fall. Tills jag stupar, tills jag inte får in mer i min trånga skalle. I morgon bitti ska jag gå upp tidigt, alldeles för tidigt och springa. Vill ut nu, men kan inte svika samhällsskunskapen.


26/4 - 07:07

Det är åter måndag. en skön skoldag väntar, mina sista farväl till barnen - jag ska tvinga dem att ge mig en kram, jag kommer att sakna det här, simskolan, barnen.. I går kväll låg jag och läste igenom utvärderingarna som föräldrarna skrivit. Jag blev rörd, att jag får så mycket beröm. Igår var det 60 barn som stolt visade upp för sina föräldrar vad de lärt sig - och det var vi, jag och Sandra som sett till att de fick den möjligheten. Att känna sig sedda, att visa upp att de faktiskt kan och jag tror att många av dem går från simskolan med ett lite bättre självförtroende idag. TACK ALLA - som stöttat, som sponsrat, som har trott på oss, som vet om att det vi gör är livsnödvändigt, som har gjort den här tiden till något helt fantastiskt. Men det ska inte ta slut här, vi ska spåna i vilka möjligheter som finns att driva det här vidare. Vi tänker inte bara lägga oss ned och låta Säter komma undan utan någon simundervisning. Det ska ske en förändring. Punkt slut.

Nu ska jag borsta tänderna och packa.




25/4 - 21:21

Ytterligare en fullsmockad dag. Simskoleavslutningen gick bra, vårt fika var uppskattat och jag tror att alla var nöjda. Jag och Sandra var duktiga och stog och hällde upp saft, fyllde på med fika och gjorde det mesta för att slippa hoppa i vattnet. Föräldrarna gillade nog inte vår strategi riktigt.. tjopp så var vi islängda med kläderna på. barnen tycket det var kul i alla fall!

Efter simskolan blev det en två timmar lång promenad med Palle, ingen promenad kan bli för lång så länge man har saker att prata om. Hm, vår promenad hade vi nog till och med kunnat dubbla. Det blir lätt så när man ses för sällan och inte hinner bli uppdaterad. Väldigt trevligt i alla fall!

Har hunnit med en sväng till mormor och lämnat däcken och har även hunnit med en del plugg. Ska väl fortsätta med pluggbiten en stund till. Samhällskunskap, mitt favoritämne.




25/4 - 07:27

Klockan stod på 06:00 när ljuset trängde sig genom mina ögonlock, på en söndag! Jag har sovit fruktansvärt gott i natt. Idag är det simskoleavslutning som står överst på listan, sedan en promenad med Paulina, lämna däcken i skäve och sedan plugg resten av kvällen. Hoppas på att hinna med allt bara. Dumt av mig att planera in pluggningen sist, då är det den som drabbas om det skulle dra ut på tiden.

Nu blir det frukost.


24/4 - 20:56

Snacka om härlig dag! Har stått i köket och bakat i fem timmar, från klockan 11 till klockan halv 5. Lagomt trött på baklukten kan jag lova. Har bakat över 100 muffins, chokladrutor och sockerkaksrutor. Blev trött av allt bakande så jag tog en långpromenad. En promenad genom min uppväxt, genom alla minnen. I staden jag växt upp. Alla gånger jag varit ute och cyklat, gått och umgåtts på dessa gator i den första vårsolen. När jag nästan var hemma, när jag gick in på vår lilla gata kände jag doften av grillen, pappa grillade för fullt. Jag hann göra min qigong innan maten också. Sedan avnjöt jag helt underbar grillad kyckling med grymma ungnsbakade morötter och potatisar. Pappa kan det där med matlagning!


Jag är lycklig.

24/4 - 10:09

Det är sjukt fint väder, min morgonpromenad fick lov att bli flyttad för jag sov för länge. Så den tar vi mot kvällningen i stället. Hade velat vara ute och vistas i solen en dag som den här, men icke. Jag och Sandra ska baka för fulla muggar. Avslutning i morgon och det ska bjudas på fika. Muffins och rutor i stora lass ska det bli! Jag ska snart åka och handla alla ingredienser och sen åka till Säter för storbaket. Har räknat ut att det kommer gå åt 1 KG smör!!!!! hur äckligt låter inte det? Håller tummarna för att det i alla fall kan bli en bra dag.

Ikväll kommer i alla fall bli en sån där sommarkänslakväll. Vi ska grilla, jag ska ta en promenad på säters gator, hoppa på studsmattan på baksidan med fabbe och freja. åh. sommar!


23/4 - 20:07

Jag har rullat fram i joggingdojorna i över en och en halv timme nu på fredag eftermiddag. Har agrat lite personlig tränare åt Veronica (mammas kompis). Riktigt duktig var hon, Vi sprang och sprang och sprang! Först jämn takt sedan blev det några intervaller. Mamma hängde med första biten, sedan fick hon hoppa av eftersom hon varit sjuk och är det fortfarande men vägrar erkänna det (Nu vet ni vart jag har fått det ifrån också).

Mamma åkte hem och lagade mat åt oss, lax på grönsaksbädd och fulkorns couscous. asgott, men min mage gör ont och svällde upp till en ballong. mindre bra.

Vår turkietlista fylls på, jag har fått fler förslag av mamma nu brudar!

Mina bästisflickor är på finmiddag eftersom de kommit vidare till SM med deras företag, jag är så stolt över er! Det är ni värda. Jag hade hoppats på att jag också hade fått vara där, men tyvärr snubblade vårt företag på mållinjen i tävlingen bästa tjänst. Snopet men det hör till livets gång. Jag är i alla fall glad för er skull!


23/4 - 14:26

Håkan Hellstöm, en underskattad artist av många. Hans musik och texter passar alltid in, i vilket tillstånd man än är i så finns det alltid en håkanlåt som visar medkänsla. Hans låtar har fått följa mig genom tonåren. Genom svackor, genom glädje. livet förändras vart man än går. han är bra. Hela veckan har jag haft ett slags topptillstånd, igår spräckte jag det. igen. Orkade inte reparera idag, nu växter riskerna. Nu behöver jag styrka, vilja. Givetvis ska jag finna den. viljan. styrkan. illusionen av att jag klarar allt. Hitta mitt motto att - Klara klarar allt. Håkan Hellström i högtalarna. KLARA KLARAR ALLT.

Det här har växt i mig
Åh, så länge nu
Regnmoln brukade jaga mig
Och nu jagar jag morgonen längs avenyer


23/4 - 11:08

Sitter i skolan, jag är trött på att plugga. men jag ska klara av det här. Snart har jag två av pluggsakerna ur världen och jag vill bara bli av med allt. Jag vill bara att det ska vara den 26:e maj. och sen den 11 juni. jag är alldeles för skoltrött. Men jag ska kämpa, jag ska inte ge mig. Nu ska jag fortsätta att skriva min projektrapport så att jag blir klar med den. Då kan jag ägna min eftermiddag åt reservdelssyskon-arbetet.

23/4 - 07:18

En morgon med en god blandning. Gick upp och gjorde qigong idag med, idag stördes jag dock lite av mammas stök i köket och av teven. Plus att sterion inte ville fungera som den ska. På högsta volym, hörde man knappt vad snubben på skivan pratade om. Det ligger lite dåliga energier i mig idag, eller också är det frukosten som inte har landat riktigt. Eller en blandning. Min dag igår var ju inte den bästa med tanke på mat och motion... men idag blir det i alla fall en springtur. hoppas att det piggar upp. Jag förstår inte vad jag tänkte igår när jag sa att jag skulle hinna upp på morgonen och träna!? hmm. en annan dag kanske.

ska dricka upp mitt te, borsta tänderna och sen åka till skolan. Slutar tidigt idag, så ska plugga massor - eller - lite i alla fall.




22/4 - 21:42

Fick ingen träning idag, inte ens en liten promenad blev det. känner mig fylld av energi som bara vill förbrukas, kanske blir en trudelutt i dojorna i morgon bitti, om jag kommer upp vill säga. Jag ska sova nu, lägga mig och läsa en liten stund.

jag förstår inte hur jag alltid lyckas på bild, man ser till och med upp i mina näsborrar!

22/4 - 20:19

Bra dag, fast fick lite för lite gjort. Nu är planeringen inför tukiet klar i alla fall och jag längtar nå så in i bomben. Vi har fixat en spotifylista inför turkiet som ska spelas på hotellrummet om och om igen. Jag känner känslan, magpirret, värmen... åh vad jag längtar! Med mina tjejer, bland det sista vi gör tillsammans innan vi skiljs åt. sorgligt i den tanken. Men vi ska tänka på allt roligt. Nu ska jag gå ner till stan och hämta ut pengar som ska till chanpangefrukosten. IHH! ..sen diska..

Efter vårt lilla planeringsmöte tog vi en svängom ner till kupolen och käkade sallad och det blev en lång pratstund. avtorkat snor, dubbelhakor, mätning av hakor, näsor och pannor blev heta samtalsämnen för dagen.

hur torkade ni bort snoret från era näsor när ni var små? Vi snöt oss i alla fall i allt från glasögonputsningsduk till kökshandduken och pappas axel. Fräscha små barn.  








22/4 - 09:43

En ledig dag, fast inte ledig från plugg, bara ledig från skolan. Jag började dagen med Qigong, eftersom vi fått i läxa att utföra detta VARJE DAG! Men det var faktiskt rätt skönt, gick fort. men riktigt min grej är det inte. Idag hade jag planerat att skriva min projektrapport hela dagen så att den skulle bli klar. Men min planering sprack snabbare än jag trott. Boken jag behöver för att skriva rapporten, gissa vart den ligger.. om inte i skolan. Jag får helt enkelt kasta om i planeringen och köra på årsredovisningen istället. Börjar bli time att sätta igång nu så att jag blir klar innan brudsen anländer.

bilden visar så mycket - den ger ett intryck av energi, fridfullhet, frihet,
lugn, längtan, självsäkerhet.. Jag ser hopp i den här bilden,
jag känner igen mig. Därför gillar jag den.


21/4 - 21:30

Senaste veckan har vi ägnat våra tankar framåt i tiden, till turkiet, studenten och hur underbart det kommer bli. Vi planerar inför vår stora dag och mitt järngäng kan inte ägna en ledig tanke till något annat än vår tukietresa. Våra samtalsämnen under luncherna är fantasierna av sol och bad, fest och njutning. Vad som ska få fylla våra resväskor och hur vår matlista ska se ut. I morgon kommer flickorna hit och vi ska planera, på riktigt. Allting, vem som ska ansvara för vad, matlista, packning, pengar. Allt ska vara planerat. iiih. jag blir alldeles upp i varv av tanken. 35 dagar kvar.

för att få lite känsla, bilder från turkiet oktober -06









21/4 - 07:12

En mulen morgon, en tallrik med mjölk och flingor, en knäckemacka och en stor kopp varmt te. Alla andra sover fortfarande, lugnet har greppat min morgon. har med min morgon läst igenom allas bloggar och laddat upp för dagen. Har fått ovanligt några timmars sömn då jag inte kunda slita mig från boken förrän den var slut. klockan stod på 00:44 när jag släckte min sänglampa. Vid det laget hade jag gått över trötthetsstadiet och låg och skruvade mig en som för mig kändes som en lång stund. Funderar på at göra Veras "vakna-upp-massage" så att jag kommer igång efter den här slömorgonen.

det blir date med alex mot eftermiddagen! ;)


20/4 - 22:47

Fullproppad dag och jag har två fullproppade veckor framför mig. Har lagt upp en planering över alla arbeten och nu är det råpluggning i två veckors tid. Sedan ska det vara klart enligt planering. Så nu får jag leva ett stenhårt liv, strukturerat och enligt planer. Då ska det gå vägen. Tar en dag i taget, genomför det som måste genomföras. Sedan får jag andas ut, pusta och leva livet en stund.

Efter simskolan idag var det bara att sätta sig med planeringen det första jag gjorde, allt var bara ett virrvarr av tankar i skallen. blir så mycket lättare när man får ner det på papper. Sedan tog jag itu med utvärdering och diplom till simskoleavslutningen som vi ska ha på söndag. Sedan blev det lite mat och pappa fick massage. Klockan gick fort och jga hann inte med min träning som var planerad. Usch. får dåligt samvete av att inte träna nu när jag äntligen kommit igång lite. Men jag ta igen det i morgon. Jag ska ge fullt ös på idrotten och sedan köra nåt pass på kvällen hoppas jag.

Nu ska jag tvinga mig igenom några sidor i min bok, även om jag egentligen är för trött. För er som är nyfikna på vilken bok jag läser så heter den "någon sorts frid" skriven av Camilla Grebe och Åsa Träff. LÄS DEN! En liten recension kommer när jag läst ut den.

GODNATT :)

19/4 - 22:13

Så var den dagen förbi, skola, simskola och simträning. Ni börjar lära er mitt schema va? Träningen var ganska chill, egentligen var den ganska jobbig, men jag var trög så det blev lugnt. Jag har proppat i mig lite proteiner nu i form av äggröra. gott. Ska gå och lägga mig i sängen nu och läsa min bok, snart är den slut och jag är såå nyfiken på hur den slutar.

imorgon är det en helseriös dag. måste ladda.


19/4 - 07:28

Vädret ser galant ut utomhus, tvärr så ser det varmare ut än vad det är också. Tydligen vare minusgrader i morse. Men jag tänker i alla fall njuta av att det ser varm ut, soligt och härligt. Jag tänker då inte lämna solbrillorna och skinjackan hemma. Jag har nyss ätit min underbara frukost, tekoppen fick följa med ett tag till och står troget här bredvid datorn.

Idag är det näst sista gången på simskolan buhu! Vill inte att det ska ta slut, mina måndagar och tisdagar kommer att bli så tomma. barnen ska få sina T-shirts och mitt mål under dagens lektion är att få ut så många som möjligt i stora bassängen.

Det är i alla fall skön dag i skolan, 3 timmars alternativ medicin, lunch sen eget arbete med årsredovisningen för företaget.



Nu - Bussen!


18/4 - 22:04

Hemma, har klämt i mig lite kvällsfika och gjort i ordning matsäck tills i morgon. Jobbet gick bra, ibland älskar jag mitt jobb. Att gå runt och plocka, torka golven och dammsuga kan låta förjävligt men det är kul och avslappnande. Plus att man träffar så mycket glada människor hela tiden. Nu ska jag packa min väska inför imorgon och sedan lägga mig och läsa min grymt bra bok. Den är så spännande.

Intervallerna har satt spår i benen, det känns skönt.

I morgon får jag träffa bästaste, tänker på dig, med dig.
telefonen ligger bredvid mig hela natten, bara att höra av dig.

18/4 - 12:43

Då var veckans intervaller äntligen avklarade. Nu väntar duschen, lunch och sen jobb hela eftermiddagen/kvällen. Jag är äckligt lökig, och ont benen fick jag. så det ska va! Jag har till och med sträckt ut musklerna lite nu efteråt - vilket jag aldrig brukar göra. Mat nu puss!





för er som inte tror på att jag lökar extremt mycket, nu har ni bildbevis. Snygg dubbelhaka också!

18/4 - 10:47

Har sovit gott inatt, fick en liten hotellfrukost i morse av mamma - tack! Har inte vaknat på helt rätt sida men hoppas att det ger med sig under dagen. Blev ingen simskola för mig idag eftersom jag inte har någon bil, mamma har inte bytt till sommardäck ännu så ja, fick lov att stå över. Lite bättre bussförbindelser även på helgerna skulle vara bra.

Stockholmsresan nu då, det var shopping, shopping. Letade studentklänning och jag fann den! Nu är ni nyfikna, hur ser den ut? vart jag köpte den? osv. Det förblir min hemlighet fram till studentdagen. Allt blir så mycket roligare då och ni blir lite smått irriterade över er nyfikenhet. hih. Jag fyndade lite annat också, blev lite second hand och det var häftigt. Fanns så sjukt mycket kläder, nästan så att man skulle vilja byta stil till retro. Men en väska var det jag fick med mig från second hand butikerna (särskrivning?).

Fredagen käkade vi libanesiskt, gott men vissa saker var oförståerligt hur man skulle äta t.ex. en kronärtskocka!? men vi fick det demonstrerat. Vi i princip kastade i oss maten, eller nej men vi var snabbt klara, drack vatten till maten och ville inte ha någon dessert. De som jobbade måste ha undrat. Vi ville bara hem till hotellet och kolla på så ska det låta!

Lördagen, igår alltså började med en himmelsk hotellfrukost och sedan ut på stan för att leta skor, utan resultat. gårdagens favoritbutik måste jag säga var monki - grym butik! Sedan blev vi trötta av alla människor så vi gick till hotellet de sista timmarna och satte oss i lobbyn och läste. Det var skönt, till tågresan hem köpte vi jordgubbar från hötorget, årets första. Helt okej smak.

Sammanfattningsvis så var det en mycket trevlig resa, god mat, bra shopping, trötta fötter och en mamma anka som klagade på servicen på hotellet - som jag inte hade några anmärkningar på alls.

Inköpen:















17/4 - 22:45

Vi har anlänt hem igen. Bänkade oss i soffan det första vi gjorde när vi kom hem, Millenium har hållt oss uppe tills nu. Min kropp är slut, fötterna gör ont och huvudet fungerar inte riktigt. Det blev några fynd i stockholm. Men det tar vi i morgon. Nu ska jag inta fosterställning i min underbara säng och sova tills ljuset väcker mig i morgon bitti.

godnatt.

haha, Vik, det var den här bilden jag menade förut, gangsterviktoria!

15/4 - 22:33

Det blev en lång dag idag, nu är jag i alla fall hemma. Ska packa en lite väska till stockholmsresan imorgon, jag och mamma ska leva livet på stockholms gator och chilla fett på hotellet. äntligen hotellfrukost! Studentkläder och second hand står som huvudrubrik inför huvudstaden. Ha en trevlig fredag och lördag mina vänner. 

vi närmar oss slutet kära klasskamrater, 3 år är snart förbi
 


15/4 - 15:03

APU-rapporten äntligen klar, ska snart kila till bussen och jobbet. om jag skyndar mig hinner jag sola innan jag börjar. Skulle vara gött. Sklodagen var chilligill! Vi går och dagdrömmer om turkiet och studenten hela dagarna, planerar, fantiserar om hur bra det kommer att bli. Nu ska rapporten till Irene och jag ska dra. 

  

15/4 - 08:48

Det var skönt med sovmorgon idag, egentligen skulle jag ha behövt gå upp tidigare och pluggat lite. Men det får jag fixa senare. Vi har två lärarledda lektioner idag så det blir en ganska lugn dag. Tar mina två timmars ledighet på eftermiddagen till att plugga ikapp det jag hade tänkt plugga nu på  morgonen. Kvällen spenderas i receptionen på SVEA. Jobb, alltså. Hoppas på mycket folk så att jag har att göra! Jag har gjort i ordning matlåda + mellanmål och känner mig ruskigt duktig. Nu ska jag dricka upp mitt te, borsta tänderna och sen kila till bussen.

Skål!

14/4 - 18:04

Hemma nu, aromaterapin var speciell. massa oljor med konstiga dofter, det brände lite på ryggen och man blev helt groggy efter behandlingen. Kändes som att man hade haft på flera kilo linement på ryggen efteråt, värmande fast ändå iskallt. skum känsla, men häftigt att få prova på! Nu ska jag och mamma laga mat, rostade rotfrukter och kycklingfilé! Sen mot kvällen blir det kanske en liten promenad om jag hinner med.

Vanor är jobbiga, helst dåliga vanor och så fruktansvärt svåra att bli av med!

min bästa syster!

14/4 - 12:56

Skollunchen har tagit sin plats och börjat bearbetas. Brudarna sitter och snackar högskolor och jag bara slappar, slipper bry mig. Jag vet vart jag ska. Linnéa är tillbaka nu också, så nu är vi alla återförenade. Snart är det Alternativ medicin och aromaterapi är dagens behandling, vi ska både ge och få. Hoppas på en härlig stund på massagebänken.

I Eftermiddag ska jag ägna lite tid till att läsa igenom och skriva klart APU-rapporten så att jag hinner lämna in den innan fredag. Fortfarande lite nedåtdragen av morgonens upptäckt. Men jag lever och det är fint väder!


14/4 - 08:41

Morgonen började med ett gott humör, dock förstördes det en aning. Fick fakturan för att betala in tröjorna vi beställt till barnen och jag hade inte räknat in momsen när jag beställde och lade priset för tröjorna. BRA KLARA! Vi kommer alltså gå några hundralappar back på detta. hmm, ja inte så bra gjort kanske. Men nu har jag lärt mig nåt nytt, att kolla lite extra noga på papprena innan man köper saker! Visserligen kan vi väl bjuda på det, men det var bara det att vi, eller jag iallafall hade förväntat mig en liten vinst på tröjorna. Jaja, allt kan inte gå vår väg alltid. Men i framtiden ska jag vara mer uppmärksam.

För övrigt kommer det här nog att bli en skön dag, sovmorgon, lite naturkunskap, idrott och alternativ medicin. Nu lägger jag all dålig energi jag samlat på mig under morgonen i bakfickan och går med huvudet högt resten av dagen. Inget blir bättre av att jag går runt och tycker att jag är värdelös för att jag gjorde en miss. Alla missar ibland och vi lär oss varje gång något av det. Huvudsaken att barnen blir nöjda med tröjorna och det kommer bli fint att se allihopa gå runt i dem. :)

Idag ska jag njuta av sommarkänslorna

13/4 - 20:50

Sommarkänslorna börjar spridas i kroppen, ljusare kvällar, fågelkvitter, studentplanerande, solglasögon och skinnjackan på, cykeln framtagen och studsmattan har åter igen tagit sin plats på bakgården. På fredag åker jag och mamma till Stockholm och letar studentklänning.

Studentveckan är så gott som planerad och nedräkningen är i full gång både till turkietresan och till studenten. Det här gillas skarpt.

Här kommer en av sandras bilder från fotograferingen. Charmigt värre!




13/4 - 18:18

Simskolan gick bra, jag kom någorlunda i tid och oj vad jag är stolt över alla som blivit så duktiga på att simma! Nu ska jag ta en promenad med nevil sen bllir det mat. Det bjuds på lax.

13/4 - 12:27

Skoldagen har nått sin mittpunkt. Nu ska vi skriva klart APU-rapporten och sen är det naturkunskap. När naturkunskapen är slut blir det gasen i botten mot simkskolan. Sen skulle det vara skönt att ta en promenad eller nåt. men vi får se. Nu till Irene och människan socialt och kulturellt. APU-rapportskrivande.

13/4 - 07:34

Har laddat upp med frukost nu, ägg blev huvudingridiensen idag. Kommer jag ha en härlig ägg-andedräkt och släppa ägg-fisar hela dagen. stackars er som umgås med mig :) Idag är det grupperna i stora bassängen som ska få undervisning. Vi får väl se om jag hinner till första lektionen eller ej, skolan går ju före..... enligt lärarna. hm, det kan diskuteras. Jag fick ta bilen i alla fall, så har jag tur slipper jag bli så sen! Nu ska jag åka och hämta upp Becca och sen gasar vi mot skolan.

HÖJT!


12/4 - 22:28

Å så har jag sett tusselagos idag också!!! VÅR<3

12/4 - 22:25

En trött klara, men med ett gott humör! Den här dagen har varit bra, Mjukstart i skolan, simskolan bara snurrar på i vanlig takt och träningen var ganska lugn, förutom de sista 200 meter som höll på att ta livet av mig. Sandra och Nils satt bara och kollade på medan jag fick slita. Men det var välbehövligt!

jag har tagit mina första trampsteg på vår lila monark som har ett bäst föredatum som gått ut för länge sen. Men den funkar och rullar på. Lite nostalgiskt glider man fram på den.

Nu ska jag inte dra över på min deadline att sova senast kl. 22 allt för mycket. jag tackar och bockar för en bra
dag. Sov gott!





Jag gillar min otroliga charm i bilderna.

12/4 - 13:10

Chilldag idag, simskola nästa!


12/4 - 12:03

Första dagen i skolan, första skollunchen på sju veckor. Nästan så att man glömt bort hur det var att gå i skolan, den nya kursen verkar bli riktigt bra. Nu har vi företagsekonomi och sedan åker jag till Säter och har den tredje sista simlektionen men alla grupperna. Usch vad dom kommer att vara saknade av mig, alla små barn! Nu ska vi kolla in viktorias studentklänning!


12/4 - 07:35

Grymt bra morgon! vaknade en halvtimme innan klockan ringde så jag kunde avnjuta några sidor i min nya bok innan det blev dags att kliva upp. Hade redan lagt fram kläder och packat väskan så jag har mest gått runt och strosat här på morgonen, lagat min nuvarande favoritfrukost som består av en bärsmoothie, en knäckemacka med keso, avokado, tomat och örtsalt och till det en stor kopp med äppel- och tranbäsrte! mmm.. Ska göra mig i ordning för att gå till bussen nu, i lugn takt - jag bara orkar inte stressa idag.

Det börjar en ny kurs nu på morgonen, individuella valen. Alternativ medicin heter kursen, förväntansfull! :)


11/4 - 19:48

Nu är dagen snart fulländad, har varit ut på en springtur och kört pump, fått gudomligt god middag och nu väntar bara duschen och lite städning. I morgon börjar den riktiga vardagen igen, skola, simskola, jobb, träning.. ja hela köret. Men jag går in i nästa vecka med huvudet högt och full med energi, motivation och vilja. Jag ligger på topp nu och här ska jag hålla mig kvar. Nu börjar det lukta mycket svett, dags för dusch!

11/4 - 15:42

Jag tror att rapporten är så gott som klar nu. Skönt. ska lämna datorn och läsa igenom rapporten ikväll, blir förmodligen en massa ändringar då. men ingen idé att sitta och traggla nu. Kommer inte med nåt vettigare för tillfället. Jag ska sätta mig på balkongen igen. Läsa de sista sidorna i min bok och sedan packa upp all packning som jag ännu inte hunnit packat upp. Sen träna nånting, vet bara inte vad än. Hoppas på att Alex inte sviker så vi kan dra några schyssta moves på jamen, det skulle vara kul!


11/4 - 12:57

Apu-rapporten börjar närma sig slutet. Men har en liten del kvar. Jag tror att jag vaknade lite på fel sida idag, mitt humör har varit svajjigt. Har tillbringat morgonen åt tvätt och rapport. Vädret är underbart och kanske är det min frånvaro från solen som får mig på dåligt humör. Nu tänker jag ta och slå mig ner i en stol ute på balkongen med min bok ett slag. Äta lunch och sedan återvända till rapporten, förhoppningsvis med ett gladare humör. 


10/4 - 00:23

Ibland kan filmer inspirera och röra vid djupet. Jag gillar filmer som sånna.

Jag hatar dagens samhälle om man ser det från människors status och levnadsstandard. För det är samhället som har gjort så att jag dömer folk. Jag dömer folk efter hur de ser ut, hur de beter sig och hur de verkar vara. I själva verket har jag inte en aning om vad som befinner sig inom den här personen. Varför vill jag hitta "fel" hos andra människor? Är det för att jag själv vill känna mig bättre, starkare, snyggare.. bara för att samhället kräver det för att man ska accepteras. Eller är det så det är? Jag vet inte, men vill man synas i samhället krävs det mycket, för mycket. Sminket, de rätta kläderna, rätt kroppsform är några saker som sätter ribban för hur vi ska se ut, hur vi ska vara. Vi döljer oss själva bakom dessa modetrender, för det är inte vi själva som väljer vilka kläder vi ska ha. Vi pressas.

Självklart är det inget fel i att varken sminka sig eller klä upp sig, alla har all rätt att känna sig fina och trygga i det de väljar att utsmycka sig i. Men varför gör man en så stor bedömningsskillnad mellan en person i utslitna mjukiskläder och gympadojjer och en person som ägnat två timmar åt sitt utseende på morgonen, när de egentligen kanske är exakt lika kärleksfulla och omtänksamma båda två. För det är väl det livet handlar om, kärlek och omtanke?

Ändå dömer vi, jag dömer folk, jag dömer mig själv, många i vårt samhälle hittar aldrig sig själva - de vilseleds av samhället. Inte konstigt att fler och fler råkar ut för psykisk påfrestning. Det är så mycket press, inte bara från utseende . Det är bara en liten del.

Men nästa gång ni dömer någon efter utseendet, tänk ett steg till. Är den personen verkligen korkad bara för att den bär otroligt fula kläder, har sjukt fettigt hår eller har ett tjockt lager brunkräm?

Godnatt!

10/4 - 18:13

Okej, blev ingen återlämning av bilder. På de flesta bilderna syns det inte ens att det är jag. Men jag är där bakom allt smink. Se och njut. Inga av dom här bilderna kommer upp på facebook eller som profilbilder. För det är inte riktigt jag. men som sagt en kul grej och bilderna i sig är helt okej, ganska häftiga en del. Vissa gillar jag mer än andra.





















10/4 - 17:17

Den här dagen bjöd på lite överraskning. Jag och sandra var ju och fotograferade oss hos "the Studio" helt okej, ganska kul och sådär... tills vi fick se prislistan och blev näst intill påtvingade att köpa bilder. Givetvis kunde vi säga nej, men samtidigt så kunde man inte det. Så nu sitter jag här med svansen mellan benen och känner mig ganska lurad faktiskt. Har 10 bilder av mig själv på en CD-skiva som jag fick betala DYYYRT för och det känns inte värt det. Men som sagt, jag får skylla mig själv när jag inte har stake nog att kunna säga nej.

Vi får se om det på nå vis går att ångra köpet. Ska ringa i morgon och se efter. Därför lägger jag inte upp nån bild än. utifall att det går. Förmodligen går det inte, då kommer de väl upp här. 

Så en förvarning till er som kommer att åka iväg på nån sån här grej, tänk efter innan ni köper bilderna. Det är en skitkul grej att göra, men man behöver ju faktiskt inte köpa bilderna. Låt er inte vara lika lättlurade som jag!

Nu ska jag sätta mig i soffan framför teven en sväng och äta ostbågar och lukta illa i munnen.


9/4 - 12:03

Har kommit igång med rapporten i alla fall. Jag har nu en början. Tog mig friheten att knyta på mig joggingskorna en sväng. det behövdes verkligen och nu har jag smällt i mig äppelbitar,keso och kanel. Sitter här med en ny tekopp nu. ska hoppa in i duschen och sen fortsätta med rapporten. Sandra om du råkar läsa så kann du väl höra av dig? :)

Jag saknar alla mina älsklingar!!!



9/4 - 9:18

Härlig frukost i magen nu, äppel och tranbärsteet står bredvid datorn och APU-uppgiften ligger på andra sidan. Nu är jag redo att börja skriva så fingrarna ryker. Slår på spotify på en lägre volym som skön bakgrund till allt tänkande. Rapportskrivandet kan börja! Håll tummarna för att jag inte kör fast.

9/4 - 8:33

Min första morgon hemma i lägenheten på länge. Jag har mycket jag ska ådstakomma under dagen, men dagens huvuduppgift är att skriva den där förbaskade APU-rapporten som jag helst vill ha klar innan skolan börjar. Nu ska jag kila ut till köket och göra i ordning en morgondrink till mig och min sjukling till mamma. Sen är jag redo att lägga ner allt vad internet heter under en hel timme. Fokus på rapportskrivning.


8/4 - 23:21

Nu har klockan blivit mycket. Har nog en fullspäckad dag i morgon så dags att krypa till kojs.

Sov gott!

8/4 - 22:22

Nu har jag skämt bort mig själv en stund jag har solat, duschat, kapat av djungeln som växt till sig på mina ben och jag har haft ansiktsmask. Funderar även på att bädda rent i sängen tills jag ska sova.

ABISKO 2010
Som sagt så var det mycket som hände, mycket att ta in och mycket att lära. Jag har haft det otroligt skönt där uppe med underbart väder. Klarblå himmel varje dag och mellan -5 och +5 grader. Vi har åkt på skidturer, åkt lite utför med brädan och lite skoter också. Skidturerna har varit väldigt intressanta. Det var mycket uppför och mycket nedför. Jag föredrog att gå uppför. Alla nedförsbackar har lämnat ganska många spår på min kropp i form av blåmärken. Jag är lite feg när det gäller utförsåkning med längdskidorna. Helst då det inte finns några spår att hålla sig till. Men jag överlevde det med. Alla fina vyer och utsikten gjorde att det var värt varenda blåmärke.

Umgänget där uppe var riktigt kul! Sebbe, Erika, Sara, Erik, Håkan, Eva-Britt, Henke var de inblandade. Tänker inte gå in på hur alla hänger ihop, ni får gissa er fram. Jag har fått många skratt där uppe, det har varit sjukt kul. Ni som känner mig vet ju hur jag fungerar i en "ny grupp" människor. Jag måste som inspektera och läsa in lite innan jag börjar ta för mig, se hur folk fungerar på nåt sätt. Så ja, jag vet inte om jag märktes av så mycket men jag har haft det väldigt trevligt i alla fall!

Jag har sett mitt livs första norrsken och det var riktigt häftigt. Det var så stort och färgglatt och ja, häftigt. Tyvärr blev det inga bilder på det, men det måste upplevas nån gång. Vi har även invigt grillsäsongen. Grillade kyckling ute på grillen för första gången i år! :)

Jag bjuder på några bilder, förhoppningsvis kommer det fler framöver om Erika vill skicka några. Jag själv har inte varit så aktiv med kameran under resan.

 






8/4 - 18:58

HEMMA!

Jag har varit med om mycket den senaste veckan. Idag har jag underhållt mig framför en bok genom hela resan hem. Flyg och tåg. Kånkande på enormt mycket packning genom arlanda, på och av tåget. Men det gick bra.

Abisko var häftigt. berättar mer sen. nu ska jag först ner till kupolen en sväng och sen ner till SVEA och sola resten av kroppen. Eftersom det bara är min skalle som fått färg i fjällen.


med plåstret på pannan

har en tendens att riva sönder sår som blöder mycket, så nu sitter jag där med plåstret .
grymt bra uppfinnig annars , älskar mina nalle puh plåster, och grejen är att dom verkligen hjälper, mot blödningen och mot smärtan!

JAG ÄLSKAR FLINGOR OCH MJÖLK. anteckna snälla
värdens bästa frukost och lunch. !
trivs verkligen med att vara ensam hemma, slippa klä på sig (alltså från pjamas) och äta flingor och mjölk när man känner för det.

lika tycker jag att man ska njuta av det man tycker är gott, vafan ät det! istället för att hela tiden hålla på med dieter och bantningar. det är ganska överskattat tycker ja.
visst ibland kanske det behövs på vissa, men dieter håller inte i längden!
så därför tänker jag njuta av mat , godis och glass så länge jag inte rullar fram.
livet är för kort för att du ska snåla på det bästa för tänk om du dör och inte hunnit äta din favorit rätt eller efterrätt?

jag har varit ut med eddan
jag har plockat ut diskmaskinen
jag ska göra läxor ..
jag vill spela !


one week of danger

igår såg jag och josefin allt för min syster var nog ganska tur att vi inte var så insatta eftersom den var nog lite sorglig .. sen bestämde vi oss för att se på bio, hade ingen anning om vilken film vi skulle se sen när vi kommer till bion så peka jag på en bild av en film och säger : den måste vi se nån gång ! j : det är den filmen vi ska se ..
känns bra med att ha koll !
filmen vi såg hette remember me , bra, lite seg i vissa lägen men bra. kanske inte ska berätta alltför mycket . men vet itne om man kan kalla den kärleksdrama ? slutar med att det är 11 sept 2001 och gissa vem som dör !
bra filmdag ! inte sådär jätte muntra filmer  ..

tror jag har blivit småttkär i carolina liar okså!!
nej nu kanske jag ska ta tag i läxorna och ta en riktig promenad med eddan,
hoppas alla får en trevlig dag!

imorgon kommer  klaris hem ! :)

vi får aldrig tillbaka det vi förlorat
men livet går ändå vidare




jag och bini i uppsala!

im not over

I'm not over you just yet
Cannot hide it
You're not that easy to forget
I'm not over

just nu pratar jag med bästa klara, hon har det toppen soligt och otroligt fint väder!
skaffat en fin solbränna i ansiktet tydligen ;)
igår blev det att åka in till säter för massage och sedan träffa joni!


jag hoppas verkligen att det inte är sant, jag hoppas att det du sagt är sant, elller delar av det.
jag hoppas det ordnar sig.


världens bästa låt - gustaf spetz you and me !


i fought the law

igår bar det av till jönköping och på elmia med papi norsken och tarja. här får man inte sovmorgon fast man har lov !
efter många stop kom vi äntligen fram vid halv 2? , (vi hittade en godis butik så lära ju köpa påskgodis!) och folk är redan fulla !
jag fick så klart gå in som ungdom (15) så kikade vi runt lite, man får så stärkt självförtroende riktigt trevligt :)
för mig blev det inte att se så mycket, stod och väntade på att få träffa foose, en väldigt stor man inom bilvärlden! norsken fick ngn del signerad av honom.
efter det kände vi oss ganska klara, pappa hade då sett det mesta så vi begärde oss hemmot och pappa och norsken drack öl i baksätet och pratade hela tiden! ungefär 3timmar
sedan fortsatte ju pappa så klart att mala på, grymt svårt att få ur han något när han är nykter men när han druckit nåra öl går det inte att hejda ! men han sa något väldigt bra ;
"det är bättre att berömma än att fördöma"

och idag kanske det blir att gå hem till långben. :)

nejnu ska jag och lexi fortsatta tracka klaras fb !


imponerande man

ha så trevligt !

1/4 - 12:27

Nu närmar det sig, om några timmar tar vi riktining mot Abisko. Jag och Erika har laddat upp med ett spinningpass nu på morgonen. Jag och Sebbe ska snart börja packa i bilen och sedan vänta in Erika som slutar jobba vid två. Kanske lär ner till stan och köpa mig ett par solbrillor. Det behövdes tydligen.

Hoppas att ni har det bra där hemma, glöm inte bort att det är första april idag. Så låt er inte luras av någon.

Vi har 44 mil framför oss.


RSS 2.0