Be strong - be yourself

Vi kan aldrig vara så starka som när vi tror på oss själva, många gånger tvivlar jag. Jag tvivlar på min kunskap, jag tvivlar på min fysik och jag tvivlar på mitt utseende. Dessa gånger leder ofta till negativa mönster och tankar. Andra gånger står jag upp för mig själv, vågar tro på mig själv precis som jag är och det är då jag presterar. Men tron på mig själv måste vara äkta och komma ända innifrån. Finns det en gnutta tvivel så går det snett.


Jag jobbar varje dag med att försöka leva mitt liv utan att jämföra mig med andra, utan att behöva prestera högt för att duga. Jag tillåter mig allt för sällan att vara eller göra fel. Men vem bestämmer vad som är rätt och vad som är fel? Inte jag, inte du, inte någon.. förutom det som står i lagboken. Men det finns ingen lagbok som säger att det är fel att vara kort och det finns ingen lagbok som säger att man gör fel bara för att man inte tar för sig. Vi människor har skapat en värld med en hög av normer och förväntningar som vi hela tiden måste leva upp till. Det många inte tänker på är att det kommer inte att hålla i längden. Till slut så kommer vi sluta i en mental chock tillsammans. Förväntningarna växer och blir mer extrema, vi människor måsta snart bli superkvinnor och män för att klara av en vardag. Vi ser på medan allt fler människor inte klarar av vardagen i all press.


Snart klarar inte psykologerna av sitt arbete när allt för många vill ha hjälp och vem ska de vända sig till? Världen blir en katastrof. Varför kan vi inte bara nöja oss med det vi har, där vi är och njuta av att vi får leva vårt liv. Ta vara på varje dag och göra den njutbar istället för att ta oss igenom dagarna med stress och press.


Njuta av livet, något vi borde göra oftare!
Du behöver inte bevisa något för andra, du behöver bara bevisa det för dig själv...

RSS 2.0